Kuřecí prsa Virginia
Suroviny
- 400 g Hroznové víno
 - 750 g Kuřecí prsa
 - 0.1 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rýže dušená
 - 200 g Šunka dušená
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 750 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 622 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1052.6 mg
 - Vláknina 5413 mg
 - Vitamín A 5413 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa vykostíme a zbavíme kůže, z masa nařežeme 4 řízky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, hroznové víno bez jader umyjeme, necháme okapat a otrháme kuličky.
 - 
                                2
Kosti a kůži zalijeme studenou vodou, přidáme neoloupanou cibuli překrojenou napůl, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Hotový vývar přecedíme a odložíme. Plátky žampionů zalijeme 3 lžícemi vody a 1 lžící citronové šťávy, přidáme 1 lžíci másla, osolíme a pod pokličkou 4 minuty podusíme.
 - 
                                3
Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostí a vývarem se žampiony, přidáme Vegetu a metličkou prošleháme. Omáčku pak 10 minut povaříme, podle chuti přisolíme, přidáme hroznové kuličky, ještě necháme přejít varem a odložíme do tepla.
 - 
                                4
Připravené kuřecí plátky naklepeme, osolíme, na pánvi s rozehřátým máslem z obou stran dozlatova opečeme a přemístíme na ohřáté talíře. Na stejné pánvi pak lehce osmahneme 4 plátky šunky, které poklademe na opečené kuřecí maso.
 - 
                                5
Na talíře k masu se šunkou přidáme dušenou rýži, maso přelijeme výpekem z pánve, rýži žampiónovou omáčkou s hroznovými kuličkami a podáváme.