Těstovinový salát s rajčaty a bazalkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Prosciutto sušené
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 133.6 mg
  • Vláknina 3346.8 mg
  • Vitamín A 3346.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Poté promícháme s rajčaty nakrájenými na klínky, lístky bazalky, prolisovaným česnekem, olejem a octem. Ochutíme solí, pepřem a osladíme.

  • 3

    Šunku pod glilem opečeme dokřupava, natrháme na kousky a poklademe na salát.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu