Játra z husy na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 663.8 mg
 - Draslík 750.9 mg
 - Vláknina 6404.5 mg
 - Vitamín A 6404.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jater z husy oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř, ve směsi obalíme játra.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jablka omyjeme, oloupeme z nich slupku a odstraníme jádřince. Nakrájíme jablka na plátky silné asi 0,5 centimetru.
 - 
                                3
Na hlubší pánev vložíme 2 lžíce sádla a něm osmažíme cibuli. Osmaženou cibuli vyndáme a necháme ji okapat. Do pánve přidáme 1 lžíci sádla, jablka a opékáme je. Opečená jablka také vyndáme z pánve.
 - 
                                4
Přidáme do pánve ještě zbytek sádla a játra, která 5 minut zprudka opékáme. Po opečení je posypeme majoránkou. Játra vyjmeme a na připečeniny na pánvi vlijeme bílé víno a vaříme, dokud nezhoustne.
 - 
                                5
Krajíce chleba opečeme v toastovači. Hotové toasty obložíme opečenými játry, která jsme pokrájeli na plátky, dále plátky opečených jablek a cibule. Krajíce pokapeme lžící vypečené šťávy. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.