Pečené holoubě na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Houby čerstvé
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Holoubata
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 281 mg
  • Draslík 1514.2 mg
  • Vláknina 9629 mg
  • Vitamín A 9629 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná holoubata osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vyjmeme maso z pekáče a necháme v něm zesklovatět oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a pokrájenou slaninu, přimícháme houby nakrájené na plátky, tymián, opečeme.

  • 2

    Zpátky do pekáče vložíme holoubata, zalijeme je červeným vínem a vývarem. Přikryjeme poklicí, 30 minut pečeme.

  • 3

    Poté vyndáme holoubata, do houbové směsi přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme a houbovou omáčkou přelijeme hotová holoubata. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu