Kari z vařených vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 380 g Rajčata
  • 400 g Rýže loupaná
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 567.7 mg
  • Vláknina 24427.2 mg
  • Vitamín A 24427.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Vaříme 8 minut, poté vyjmeme, necháme vystydnout a oloupeme.

  • 3

    Olej v pánvi rozpálíme a dáme smažit vejce. Smažíme 2 minuty, poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přisypeme cibuli a smažíme 3 minuty, přimícháme kari pastu a rajčata. Směs uvedeme k varu, přidáme kokosové mléko, hrášek, cukr, rybí omáčku a smažená vejce. Necháme na mírném plameni povařit 5 minut. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu