Nákyp se šunkou, makaronů a paprik
Suroviny
- 300 g Makarony milánské
 - 300 g Šunka parmská
 - 20 g Petržel - nať
 - 20 g Cibulka jarní
 - 40 g Řeřicha
 - 3 g Tymián čerstvý
 - 200 g Créme fraiche
 - 200 g Sýr Parmezán
 - 200 g Jogurt bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Paprika zelená
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 3727 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 239.5 mg
 - Draslík 337.1 mg
 - Vláknina 11259.5 mg
 - Vitamín A 11259.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Potom je scedíme, necháme okapat. Šunku nakrájíme na malé kostičky, papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať, jarní cibulku a řeřichu drobně nasekáme. Vše spaříme litrem horké vody a necháme okapat.
 - 
                                2
Jogurt smícháme s tymiánem, vejci, přidáme crème fraiche, sůl, pepř, vše dobře prošleháme. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme máslem, na dno vložíme okapané makarony, rozkrájenou šunku, naskládáme plátky papriky. Potom posypeme spařenou jarní cibulkou, petrželovou nať, a řeřichy.
 - 
                                4
Nakonec vše zalijeme připravenou jogurtovou omáčkou. V předehřáté troubě při 200 stupňové teplotě pečeme 45 minut.