Kari z hovězího masa s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 500 g Brambory
  • 50 g Zázvor celý
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Jogurt bílý
  • 100 g Okurka salátová
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Chilli mleté
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1712.8 mg
  • Vláknina 22692.4 mg
  • Vitamín A 22692.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor (cca 2 cm) nastrouháme na jemno. Špenát opláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, koření a česnek a smažíme, než maso zhnědne. Poté přimícháme brambory a smažíme ještě asi 3 minuty. Do směsi vmícháme rajčata i s nálevem, sůl, pepř, vývar a na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme špenát a necháme přejít varem.

  • 3

    V mezičase připravíme jogurtovou omáčku: v míse promícháme nahrubo strouhanou okurku, jemně nasekanou mátu a jogurt.

  • 4

    Ke kari podáváme v miskách vychlazenou jogurtovou omáčku.

Komentáře k receptu