Barevné těstoviny s mletým masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 200 g Rajčata loupaná celá
  • 300 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1143 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1228 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 141.4 mg
  • Vláknina 3047.4 mg
  • Vitamín A 3047.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli a stroužky česneku nadrobno pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm si cibuli s česnekem osmažíme téměř dozlatova. Poté přidáme mleté maso a smažíme je pomalu (asi 10 minut) za občasného promíchání, téměř doměkka. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, směs promícháme, dochutíme solí, majoránkou, čerstvě pomletým pepřem a vše pod pokličkou vaříme 5-7 minut. Omáčku uchováme teplou.

  • 2

    V hrnci si přivedeme 3l vody k varu se 1 lžicí soli a 1 lžicí oleje. Vložíme do ní barevné těstoviny a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 5-7 minut, občas je během vaření promícháme. Po scezení je hned dáváme na talíře, přilijeme k nim omáčku s masem a servírujeme.

Komentáře k receptu