Zeleninový salát s mini Penne těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1629 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 35.6 mg
 - Draslík 4740.2 mg
 - Vláknina 34716 mg
 - Vitamín A 34716 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 306.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní italské těstoviny mini Penne (ve tvaru trubek) a uvaříme je při mírné teplotě al dente. Vaříme 7 minut. Pak je scedíme, v sítu pod studenou vodou propláchneme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Omytou salátovou okurku a očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme podélně na poloviny, pak z okurky nakrájíme plátky, z cibule nudličky. Sušená konzervovaná rajčata necháme z oleje okapat, ten zachytíme do skleničky a pak je pokrájíme na proužky. Červenou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. Balkánský sýr rozkrájíme na malé kostičky přibližně 1.5x1.5cm velké. Vše dáme do mísy s těstovinami, promícháme, pokapeme olejem z rajčat a sezamovým olejem.
 - 
                                3
Salát vložíme do misek, ozdobíme výhonky řeřichy a podáváme.