Zelíčko
Suroviny
- 250 g Klobása Dunajská
 - 200 g Slanina vepřová
 - 500 g Zelí kysané
 - 2 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika pálivá
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 hrst Houby sušené
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 750.6 mg
 - Vláknina 9995.3 mg
 - Vitamín A 9995.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky. Houby namočíme do 100 ml vody, oloupané brambory nakrájíme na kostky, zelí necháme okapat a překrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
V kastrole rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme. Vmícháme papriky, kečup, namočené houby a zalijeme vodou. Přidáme brambory, bobkový list, osolíme a dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Vmícháme zelí, klobásu a dodusíme.