Čekankový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Strouhanka
  • 300 g Čekanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 277.3 mg
  • Draslík 435.5 mg
  • Vláknina 11890 mg
  • Vitamín A 11890 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky očistíme a vaříme v osolené a okyselené vodě asi 30 minut.

  • 2

    Vychladlé a okapané puky zabalíme do tenkých plátků šunky a urovnáme je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a nasucho opraženou strouhankou. Zprudka zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu