Pikantní telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 136 mg
 - Draslík 556.9 mg
 - Vláknina 136.5 mg
 - Vitamín A 136.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích, naklepeme a osolíme. Po obou stranách je mírně poprášíme moukou.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme máslo a řízky po obou stranách opečeme. Přidáme nasekaný česnek a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Nakonec přilijeme do šťávy smetanu smíchanou s moukou a ještě asi 5 minut povaříme.
 - 
                                4
Podáváme s noky, těstovinami, bramborami nebo s rýží.