Telecí brzlík s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí brzlík
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sardelová pasta
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 0.1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 97322 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 358.2 mg
  • Draslík 788.6 mg
  • Vláknina 7290.8 mg
  • Vitamín A 7290.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, mírně osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Do omáčky přidáme vykostěnou utřenou sardel (nebo kousek pravé sardelové pasty). Dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem, vínem a necháme chvilku povařit. Na závěr omáčku zjemníme čerstvým žloutkem rozmíchaným ve smetaně.

  • 4

    Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.

Komentáře k receptu