Valašské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 66 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 6 g Majoránka
  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 500 g Pohanka
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1005 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1466 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1464.2 mg
  • Vláknina 14416.2 mg
  • Vitamín A 14416.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.

Komentáře k receptu