Pečené brambory s kořeněným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Tymián sušený
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Šalvěj sušená
  • 8 g Oregano sušené
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2228 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 115.3 mg
  • Draslík 1678.4 mg
  • Vláknina 20466 mg
  • Vitamín A 20466 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a rozčtvrtíme. Olej nalijeme do misky, přisypeme sůl, pepř, mletou papriku a sušený tymián. Promícháme, následně touto směsí potřeme brambory ze všech stran. Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kousky a potřeme olejem. Do jiné misky vsypeme strouhanku, mouku, mletou papriku, sušenou šalvěj, oregano, podle chuti sůl a pepř. Promícháme, kousky masa v této směsi obalíme.

  • 2

    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory i kuřecí maso, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba hodinu.

  • 3

    Brambory s masem upravíme na servírovací mísu, podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu