Portugalský sendvič
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 30 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 172.7 mg
- Vláknina 4793.5 mg
- Vitamín A 4793.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ančovičky vyklopíme z konzervy, promícháme se žervé, změklým máslem (1 lžíce) a hořčicí (ančovičky můžeme překrájet na menší kousky). 
- 
                                2Plátky chleba namažeme po jedné straně máslem, na polovinu z nich rozetřeme připravenou směs a přiklopíme zbylými namazanými plátky. Mírně zmáčkneme, rozkrojíme na poloviny (vznikne trojúhelníkový sendvič) a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        