Bageta Mediterraneo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Šunka parmská
  • 1 ks Bageta
  • 4 ks Rajčata
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Olivy černé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1898 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 320.8 mg
  • Vláknina 14745 mg
  • Vitamín A 14745 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu rozkrojíme na 4 stejné díly a podélně je rozpůlíme. Řezné plochy potřeme olejem a opečeme na pánvi dozlatova.

  • 2

    Česnek oloupeme a potřeme jím opečené strany bagety. Posypeme rozdrcenými lístky tymiánu a obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy salátu. Posypeme nasekanými olivami a obložíme vždy 2 plátky parmské šunky. Vše ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a přikryjeme horní půlkou bagety.

Komentáře k receptu