Plněné žemle s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Žemle tmavá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 21.9 mg
  • Draslík 1567 mg
  • Vláknina 16171.8 mg
  • Vitamín A 16171.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.

  • 2

    Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.

  • 3

    Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.

Komentáře k receptu