Sýrový burger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 8364 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 1091.4 mg
  • Vláknina 21768 mg
  • Vitamín A 21768 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mletého masa utvoříme dvě placičky o průměru o něco větším než houska. Rozehřejeme pánev na střední teplotu, potřeme olejem a vložíme masové placičky. Po každé straně opékáme 2 minuty, poté vyndáme na ubrousek. Housky rozkrojíme, potřeme spodní část hořčicí, obložíme listy salátu, vložíme opečenou horkou placičku, silnější plátek sýra, posypeme cibulí nakrájenou nadrobno a kyselou okurkou nakrájenou na kolečka. Pokapeme kečupem a přiklopíme horní polovinou housky.

  • 2

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu