Burger s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 663.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mletého masa vytvoříme osm tenčích placiček o průměru o něco větším než housky. Plísňový sýr rozdrobíme v misce vidličkou a čtyři placičky jím posypeme. Přiklopíme placičkou bez sýra a okraje pevně stiskneme a zarovnáme. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a masové placky opečeme z každé strany asi 2,5 minuty. Vyndáme na ubrousek.

  • 2

    Housky podélně rozkrojíme, potřeme majonézou a vložíme upečený burger.

  • 3

    Podáváme s libovolným salátem.

Komentáře k receptu