Rychlé hamburgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Oregano sušené
  • 40 ml Kečup
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Bulky toastové
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 295.2 mg
  • Vláknina 5937.5 mg
  • Vitamín A 5937.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jemno nakrájenou cibuli smícháme s mletým masem, vejcem, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Ze směsi uděláme placky, které opékáme na rozpálené pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, na troše oleje asi 4 - 5 minut z každé strany.

  • 2

    Toustové bulky rozkrojíme napůl, spodní část potřeme kečupem a naplníme. Začneme listem ledového salátu, na který položíme hamburger, plátek sýra a nakonec 2 - 3 plátky rajčete. Bulku přiklopíme vrchní částí a podáváme.

Komentáře k receptu