Šalotková omáčka s tousty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šalotka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 20 g Majonéza
  • 5 g Hořčice Dijonská
  • 60 g Rajčata
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 20 ml Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 107.7 mg
  • Draslík 1018.2 mg
  • Vláknina 1560.5 mg
  • Vitamín A 1560.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky. Na 1 lžíci másla dusíme cibulku, až zesklovatí, a poté ji posypeme špetkou cukru. Vmícháme koňak a přilijeme telecí vývar. Necháme zvolna vařit, dokud se tekutina zcela nevyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Zakysanou smetanu důkladně promícháme s majonézou a hořčicí a okořeníme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Hovězí filé osolíme a opepříme a na zbylém másle opékáme asi 2 minuty z každé strany.

  • 3

    Čtyři plátky opečeného toastového chleba potřeme omáčkou, obložíme rajčaty, šalotkou a masem a zakryjeme druhým plátkem chleba.

Komentáře k receptu