Vafle s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 10 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 192.4 mg
  • Draslík 435.7 mg
  • Vláknina 4577.5 mg
  • Vitamín A 4577.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, pivo a vyšleháme těsto na vafle.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, oloupané brambory a očištěný celer nastrouháme nahrubo, přidáme do pánve k máslu, přisypeme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, podusíme asi 7 minut a odstavíme.

  • 3

    Vaflovač potřeme tukem a upečeme postupně křupavé vafle. Ty ještě teplé rozdělíme na talířky, doplníme celerovou směsí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu