Sendviče s opečenou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 445.2 mg
  • Vláknina 11104.8 mg
  • Vitamín A 11104.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pánev zahřejeme a opečeme na ní plátky slaniny po obou stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 2

    Do pánve vložíme plátky toastového chleba a opečeme je po obou stranách.

  • 3

    Všechny plátky potřeme máslem. Čtyři plátky potřeme ještě majonézou a obložíme omytým, na nudličky nakrájeným salátem, 3 plátky slaniny, znovu salátem a nakonec omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty, která opepříme. Přiklopíme zbylými krajíčky chleba.

  • 4

    Sendviče úhlopříčně rozpůlíme a spíchneme párátky.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu