Thajské kari burgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 40 g Kari pasta
  • 60 g Máslo arašídové
  • 10 g Máta
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Roketa
  • 20 ml Olej olivový
  • 10 ml Chilli omáčka
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1.2 dl Kokosový krém
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1013 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 777.6 mg
  • Vláknina 4312.9 mg
  • Vitamín A 4312.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme nakrájená kuřecí prsa, kari pastu, cibuli, koriandr, sůl a pepř, vše do hladka rozmixujeme. Z hmoty vytvoříme placky, které necháme v lednici 30 minut uležet.

  • 2

    Zatím na pánev vložíme všechny ingredience na omáčku satay, mírně je povaříme přibližně 2 minuty dokud směs nezhoustne, necháme vychladnout.

  • 3

    Uleželé placky potřeme olejem, grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.

  • 4

    Do rozkrojené žemle vložíme masovou placku, listy rokety, pár lístků bazalky, máty a koriandru, přelijeme lžící omáčky satay.

Komentáře k receptu