Vepřové burgery s pečenými hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hořčice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor mletý
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 600 g Vepřová panenka
  • 20 g Rukola
  • 40 ml Sirup javorový
  • 60 ml Sirup javorový
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1139 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1103.9 mg
  • Vláknina 14742.5 mg
  • Vitamín A 14742.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme půlky hrušek, opečeme, přendáme do pekáčku, zalijeme 40 ml javorového sirupu a dále pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, až jsou hrušky propečené a sirup zkaramelizovaný.

  • 2

    V míse ušleháme zbytek javorového sirupu, ocet, hořčici, zázvor, šalvěj, pepř a sůl do hladké omáčky. Tou potřeme plátky z vepřové panenky, pečeme na grilu 10 minut za průběžného otáčení a potírání omáčkou.

  • 3

    Do rozkrojené žemle potom vložíme několik listů rukoly, na to plátek masa a doplníme pečenými hruškami.

Komentáře k receptu