Rolky z gruzínského chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Cibulka jarní
  • 100 g Salát ledový
  • 200 g Cizrna
  • 150 g Majonéza
  • 800 g Kuřecí maso vařené
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Chléb Pita
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 514.8 mg
  • Vláknina 19351.4 mg
  • Vitamín A 19351.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu pastu smícháme spolu s vymačkanou citrónovou šťávou. Avokádo oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, mrkev očistíme a nastrouháme na struhadle. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji.

  • 2

    Gruzínské plátky chleba rozložíme před sebe, potřeme je majonézou, položíme listy ledového salátu. Posypeme nasekanou jarní cibulkou, poklademe plátky avokáda, přidáme nastrouhanou mrkev. Do středu lžící položíme cizrnou pastu smíchanou s citrónem a nakonec do středu dáme také nakrájené kousky masa. Spodní část chleba přehneme a zabalíme do rolky.

Komentáře k receptu