Bagety se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Ořechy vlašské
  • 80 g Rukola
  • 200 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 80 g Sýr Gran Moravia
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Bageta
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Mozzarella
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Cukr krupice
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 dl Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1322 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 2202 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 160 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1382.8 mg
  • Vláknina 21245.4 mg
  • Vitamín A 21245.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky, které osolíme posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a odložíme do misky. Sýr Hermelín pokrájíme na plátky. Dvě větší rajčata omyjeme, pokrájíme je na kolečka. Lístky salátu Rukoly omyjeme, vodu setřepeme a v misce je promícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou.

  • 2

    Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme pomazánkou ze sušených rajčat, na kterou poklademe plátky Mozzarelly. Na ni poklademe plátky rajčat, které posypeme několika špetkami soli, cukru a pepře. Překryjeme je plátky Hermelínu. Přidáme lístky rukoly, přiklopíme vrchní část bagety a podáváme.

  • 3

    Pomazánka ze sušených rajčat:

  • 4

    Omyjeme čertvou bazalku, kerblík, otrháme lístky a dáme je do mixeru. Přidáme k nim sušená pokrájená rajčata, česnek, nastrouhaný sýr Grand Moravia, nastrouhané vlašské ořechy, bílý pepř, pokrájené nakládané olivy a 1.2 dl extra olivového oleje. Směs rozmixujeme dohladka.

Komentáře k receptu