Plátky bagety zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gruyére
  • 8 krajíc Bageta
  • 2 kávová lžička Rajčatový protlak
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Créme fraiche
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 214.8 mg
  • Vitamín A 214.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 240°C (plyn na stupeň 9).

  • 2

    Ze sýra Gruyère odkrojíme tvrdou kůru a sýr na jemno nastrouháme. Smícháme s rajčatovým protlakem, cayenským pepřem, utřeným česnekem, crèmem fraîche, solí a pepřem.

  • 3

    Sýrovou směs vrstvíme na krajíčky bagety, které pokládáme na plech pomazaný olejem tak daleko od sebe, aby se jednotlivé tousty neslepily, až se bude sýr při zapékání tavit a stékat.

  • 4

    Teplotu trouby snížíme na 230°C (plyn na stupeň 8) a bagety zapékáme 5 - 7 minut, dokud sýr nezezlátne.

Komentáře k receptu