Plátky bagety zapečené se sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 14 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 39.6 mg
- Vláknina 214.8 mg
- Vitamín A 214.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předehřejeme troubu na 240°C (plyn na stupeň 9). 
- 
                                2Ze sýra Gruyère odkrojíme tvrdou kůru a sýr na jemno nastrouháme. Smícháme s rajčatovým protlakem, cayenským pepřem, utřeným česnekem, crèmem fraîche, solí a pepřem. 
- 
                                3Sýrovou směs vrstvíme na krajíčky bagety, které pokládáme na plech pomazaný olejem tak daleko od sebe, aby se jednotlivé tousty neslepily, až se bude sýr při zapékání tavit a stékat. 
- 
                                4Teplotu trouby snížíme na 230°C (plyn na stupeň 8) a bagety zapékáme 5 - 7 minut, dokud sýr nezezlátne. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        