Hamburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Sójový granulát
  • 6.67 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tmavá
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 3776 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 189.9 mg
  • Draslík 579.4 mg
  • Vláknina 19541.9 mg
  • Vitamín A 19541.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 110 °C.

  • 2

    Salát rozdělíme na listy, opláchneme a osušíme, salátovou okurku a rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo,

  • 3

    Na karbanátky oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.

  • 4

    Na omáčku oloupanou cibuli nakrájíme najemno, kyselé okurky nakrájíme nadrobno.

  • 5

    Sojový granulát vaříme ve vývaru (podle návodu na obalu). Uvařený granulát scedíme, po zchladnutí nadbytečnou tekutinu vymačkáme a necháme v míse zcela vychladnout.

  • 6

    Ke granulátu přimícháme rozšlehaná vejce, cibuli, česnek, sůl, kmín, papriku a majoránku. Po částech vmícháme strouhanku s moukou, až je z granulátu hmota, z níž tvarujeme karbanátky.

  • 7

    V rozpáleném oleji usmažíme karbanátky z obou stran, položíme na ubrousky a držíme na teple.

  • 8

    Omáčku připravíme smícháním všech připravených surovin.

  • 9

    Housky na hamburgery rozkrojíme, jednu stranu potřeme připravenou omáčkou, poklademe listy salátu, kolečky okurky a na to položíme karbanátky. Karbanátky posypeme sýrem, poklademe plátky rajčat a přikryjeme druhou půlkou housky.

  • 10

    Vršek housky pomažeme hořčicí, housky klademe na plech a v předehřáté troubě rozpečeme a necháme rozpustit sýr.

  • 11

    Housky ještě horké podáváme.

Komentáře k receptu