Hamburger z hovězí panenky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Olej česnekový
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 817 mg
  • Vláknina 2951.8 mg
  • Vitamín A 2951.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou umeleme na strojku a vložíme do velké mísy.

  • 2

    K masu do mísy přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, kerblík, javorový sirup, cukr, koriandr, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a necháme 60 minut marinovat v chladničce.

  • 3

    Z masové hmoty vytvarujeme 4 hamburgery a potřeme je česnekovým olejem. Grilovací pánev rozpálíme a hamburgery na ní grilujeme z obou stran.

  • 4

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Listy ledového salátu omyjeme a osušíme.

  • 5

    Housky na hamburger rozkrojíme a na suché pánvi spodní části housek opečeme. Na půlku opečené žemle položíme list ledového salátu, hamburger, kolečko rajčete, opět list ledového salátu a přiklopíme druhou polovinou housky, kterou jsme potřeli kečupem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu