Vykoupaný kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.3 dl Olej stolní
  • 5 dl Syrovátka
  • 1 polévková lžíce Šťovík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 738.2 mg
  • Vláknina 918.5 mg
  • Vitamín A 918.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapří maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na tenké nudličky a namočíme přes noc do syrovátky. Maso tak ztratí typické rybí aroma.

  • 2

    Druhý den osmahneme na oleji utřený česnek, nastrouhanou cibuli a nasekaný šťovík. Přidáme osolenou, paprikou zaprášenou rybu a zprudka ji opečeme.

Komentáře k receptu