Roláda z vepřové kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1443 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 237.2 mg
- Draslík 598.4 mg
- Vláknina 3116.8 mg
- Vitamín A 3116.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme.
-
2
Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.
Komentáře k receptu
- kvetush
- 08.09.2015 12:49:22
Recept jsem vyzkoušela, jelikož roládu jsem ještě nikdy nedělala a tak jsem zkusila něco nového. Vepřová kýta je suchá sama o sobě, takže bych pro příště vložila do rolády třeba plátky slaniny. Horčici jsem použila krémžskou, jelikož není v ingrediencích specifikována a používám ji často do pokrmů. Pekla jsem na 180 °C cca hodinu a půl. Roláda se povedla a také nám všem chutnala. Vzhledem k tomu, že se jedná o sušší maso, doporučila bych jako přílohu buď bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Já zvolila šťouchané brambory. Dobrou chuť
Odpovědět