Guláš z oháňky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 320 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 800 g Hovězí oháňka
  • 80 ml Olej olivový
  • 375 ml Víno bílé
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 430.3 mg
  • Vláknina 5847.8 mg
  • Vitamín A 5847.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí oháňku nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a obalíme v kořeněné mouce.

  • 2

    Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme 2 lžíce oleje a postupně maso osmažíme do hněda. Přilijeme zbytek oleje, rozpálíme, vložíme nasekanou cibuli, pórek, mrkev, celer, česnek a smažíme asi 5 minut, do měkka.

  • 3

    Přimícháme krájená rajčata z konzervy, víno, vývar, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Do hrnce ponoříme maso, přiklopíme, pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 4 - 5 hodin, záleží na velikosti oháňky. Dobře pečené maso musí jít snadno od kosti.

  • 4

    Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu