Pečení pstruzi s citrónovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Pstruh
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 314 mg
  • Draslík 1848.5 mg
  • Vláknina 2642.5 mg
  • Vitamín A 2642.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku promícháme se solí a pepřem, pstruhy opláchneme a dobře obalíme v moučné směsi.

  • 2

    V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a smažíme pstruhy z obou stran asi 6–7 minut. Hotové dáme na mísu a uchováme v teple.

  • 3

    V rendlíku rozehřejeme máslo, dokud nezhnědne. Přidáme citrónovou šťávu a citrónovým máslem pokapeme pstruhy.

  • 4

    Ozdobíme plátky citrónu a petrželkou.

Komentáře k receptu