Kapr v leču se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 500 g Kapr obecný
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 735.9 mg
  • Vláknina 1950 mg
  • Vitamín A 1950 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom maso osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 3

    Opečené porce vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vmícháme mletou papriku. Zalijeme trochou vody, vložíme zpět porce kapra a pečeme.

  • 4

    Po chvíli přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata.

  • 5

    Při dopékání kapra podlijeme smetanou a omáčku podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu