Bažant pečený s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Bažant obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 204.1 mg
  • Draslík 769 mg
  • Vláknina 5771.3 mg
  • Vitamín A 5771.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého bažanta osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme. Maso opepříme, poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na části másla a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku opečeme oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a polovinu urovnáme do pekáče vymaštěného máslem. Na jablka položíme bažanta, obložíme zbylými jablky, zalijeme smetanou a přidáme zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení bažanta obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu