Brandade z nesolené tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Treska aljašská
  • 60 g Tymián čerstvý
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 1383.1 mg
  • Vláknina 33830.8 mg
  • Vitamín A 33830.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme citron, ostrouháme kůru, citron vymačkáme a šťávu procedíme do misky. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme. Pokrájíme nesolenou tresku na kusy a dáme do pánve společně s bobkovým listem, tymiánem a zrnky pepře, zalijeme studenou vodou a osolíme. Pomalu ji uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Necháme ve vývaru trochu vychladnout, vyjmeme a odstraníme kůži a kosti.

  • 2

    Vykostěné a kůže zbavené kusy ryb pokrájíme na menší kousky, dáme do jiné pánve a rybí maso rozmělníme. Přidáme k němu nastrouhanou citronovou kůru a stroužek česneku, postavíme na oheň a na mírném plameni za neustálého míchání přiléváme olej. Za častého míchání pokračujeme ve vaření, dokud nevymícháme bílou, pěnivou směs. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.

  • 3

    Přemístíme směs do formy vyložené průhlednou fólií a vyklopíme obsah na servírovací mísu.

Komentáře k receptu