Španělský guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Mrkev kořen
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 184.9 mg
  • Vláknina 7000 mg
  • Vitamín A 7000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném sádle.

  • 2

    Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a orestujeme. Okořeníme hřebíčkem, bobkovým listem, mletou paprikou a solí. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou mrkev a chvíli podusíme.

  • 4

    Nakonec guláš zahustíme na kostičky nakrájeným chlebem.

Komentáře k receptu