Holoubata s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Holoubata
  • 10 g Sůl
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 200 g Artyčoky
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Rýže dušená
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1354 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 243 mg
  • Draslík 913.8 mg
  • Vláknina 10795.8 mg
  • Vitamín A 10795.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata rozpůlíme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, artyčoky očistíme, odřízneme horní části, spodní části nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku, artyčoky a osmahneme, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme trochou mouky, necháme orestovat a teprve nyní vložíme půlky holoubat. Podlijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme hodinu za občasného podlévání vodou nebo vývarem a potírání masa vypečeným tukem.

  • 3

    Půlky holoubat upravíme na talíře, jako přílohu použijeme dušenou rýži, kterou přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu