Kuře a la bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Olej rostlinný
  • 10 g Slanina vepřová
  • 50 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 84.7 mg
  • Draslík 222.5 mg
  • Vláknina 664.5 mg
  • Vitamín A 664.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna očistíme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pekáči na oleji s cibulí a slaninou pečeme kuřecí stehna. Přidáme koření a pečeme, až je maso měkké. Občas maso podle potřeby podlijeme vodou.

  • 3

    Hotové maso přeložíme na talíř, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, kterou krátce restujeme. Poté podlijeme vodou a za občasného míchání provaříme. Poté omáčku přecedíme, vložíme zpět stehna a necháme prohřát. Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře k receptu