Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Ořechy Kešu
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka datlová
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 1056 mg
  • Vláknina 4888.5 mg
  • Vitamín A 4888.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na dlouhé úzké plátky a ty pak navlékneme na bambusové grilovací jehly a odložíme na prkénko.

  • 2

    V pánvi nasucho dohněda osmahneme koriandrová semínka, kmín a kešu oříšky. Směs rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na jemný prášek. Ten smícháme s rostlinným olejem, nadrobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájeným zázvorem, rozmačkaným česnekem, datlovou šťávou, sójovou omáčkou, cukrem a octem. Vzniklou marinádou přelijeme maso a necháme 8 hodin marinovat.

  • 3

    Špízy grilujeme za průběžného otáčení cca 6-8 minut. Podáváme na lůžku ze zeleninového salátu s mangovou omáčkou.

Komentáře k receptu