Zeleninové hovězí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 145 g Brokolice
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Česnek
  • 200 g Fazolové klíčky
  • 455 g Steakhouse
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.5 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 499 mg
  • Vláknina 7298.8 mg
  • Vitamín A 7298.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku.

  • 2

    Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa.

  • 3

    V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí.

  • 4

    Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření.

  • 5

    Podáváme obložené dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu