Telecí v zeleninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1300 g Telecí plec
  • 180 g Mrkev kořen
  • 180 g Cibule
  • 200 g Pórek
  • 2 g Pepř černý celý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Cibule perlová
  • 6 g Petržel - nať
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Hřebíček
  • 30 g Cukr moučkový
  • 1900 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 287.4 mg
  • Draslík 940 mg
  • Vláknina 6469.7 mg
  • Vitamín A 6469.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.

  • 2

    Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.

  • 3

    Vaříme 15 minut.

  • 4

    Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky.

  • 5

    Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu.

  • 6

    Osolíme a vaříme dalších 90 minut.

  • 7

    Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli.

  • 8

    Povaříme 20 minut.

  • 9

    Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.

  • 10

    Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev.

  • 11

    Přimícháme smetanu a žloutek.

  • 12

    Přisypeme cibulky a žampiony.

  • 13

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu