Kotlety s ančovičkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 6 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 504.5 mg
  • Vláknina 1603 mg
  • Vitamín A 1603 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme a orestujeme 5 minut z každé strany na rozpáleném másle. Poté dáme stranou.

  • 2

    Do pánve přidáme pokrájenou cibuli, protlak, nakrájená rajčata a utřený česnek. Přiklopené dusíme 30 minut.

  • 3

    Ančovičky rozmixujeme s olejem, osolíme a opepříme. Pastu vmícháme do omáčky.

  • 4

    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu