Smažené indonéské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 100 g Hrášek
  • 7 g Sůl
  • 5 g Zázvor celý
  • 50 g Pažitka
  • 50 g Garnát obecný
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 300 g Nudle čínské vaječné
  • 120 g Fazolové klíčky
  • 4 g Pepř bílý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 522.3 mg
  • Vláknina 7164 mg
  • Vitamín A 7164 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Mleté maso osolíme, smícháme s prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou nadrobno. Vytvoříme z něj menší kuličky, kterém opečeme na arašídovém oleji na pánvi wok spolu s kousky klobásy. K opečeným kuličkám přihodíme hotové nudle a krátce osmažíme. Přidáme fazolové klíčky, hrášek, nakrájené řapíky celeru a garnáty. Směs protřásáme a lehce opečeme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, pažitku, nastrouhaný zázvor a podle chuti osolíme a opepříme. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu