Dušená plec na pivě s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása Dunajská
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1092 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 828.1 mg
  • Vláknina 2160.7 mg
  • Vitamín A 2160.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na sádle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté maso osolíme, posypeme kmínem, majoránkou, zamícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme spolu s klobásou, rozředíme zbylým pivem a alespoň deset minut povaříme.

  • 3

    Maso nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.

Komentáře k receptu