Vepřová plec dušená na černém pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 714.4 mg
 - Vláknina 2658.5 mg
 - Vitamín A 2658.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak do hrnce vložíme omyté a osušené maso a ze všech stran ho osmažíme, posypeme paprikou a kmínem a zalijeme pivem. Plec dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut, pak přidáme nakrájenou papriku a dusíme, až je maso zcela měkké. Nakonec omáčku dochutíme pepřem a solí. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.