Citronové jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 423.4 mg
  • Vláknina 3196.3 mg
  • Vitamín A 3196.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety vykostíme, nakrájíme na plátky, maso srolujeme a ovážeme nití.

  • 2

    Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a jehněčí maso smažíme po obou stranách cca 3 minuty. Poté sundáme z plamene a odlijeme přebytečný tuk. Pánev dáme na oheň, přilijeme vývar, víno, citronovou kůru a bobkové listy a 25 minut vaříme, dokud není maso měkké. Osolíme a opepříme omáčku.

  • 3

    Hotový pokrm dáme na talíře, odstraníme nitě a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu