Sumec s mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 600 g Sumec filety
  • 125 ml Ocet kvasný lihový
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 196.1 mg
  • Draslík 731.3 mg
  • Vláknina 9204.8 mg
  • Vitamín A 9204.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu vlijeme do hrnce, přidáme ocet, oloupanou, rozpůlenou cibuli, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme omyté porce sumce a vaříme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Přidáme do něj nahrubo nastrouhané mandle, citronovou šťávu a citronovou kůru. Chvíli povaříme, podle chuti osladíme a vmícháme žloutek. Dál už nevaříme.

  • 3

    Sumce upravíme na talíře a přelijeme mandlovou omáčkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Komentáře k receptu